Rácos hús

4 fő részére

Nehézség:

közepes

Beküldte:

Kapcsolódó gyűjtemények

hozzávalók

  • 1 kg burgonya
  • 30 dkg zöldpaprika
  • 30 dkg paradicsom
  • 2 fej vöröshagyma
  • pár szelet karaj vagy tarja
  • 2 dl tejföl
  • olaj
  • piros arany

Elkészítés

A burgonyát meghámozzuk, vékony karikákra vágjuk. Egy jénai tálba vékonyan olajat kenünk, majd a krumplit a tálba terítve, rétegenként megsózzuk. Jöhet rá a karikára vágott paradicsom, a hagyma, a paprika, végül a vékony, sózott, borsozott, és alaposan kivert hússzeletek. A hússzeleteket elő is süthetjük: Kevés olajat rakunk egy nagyobb edénybe, és 5-10 perc alatt világosbarnára pirítjuk. De ez nem szükséges, mert a hús a jénaiban is megsül. Alufóliával letakarva megsütjük. 40 percig,de akár másfél óráig is süthetjük. 200-220 fokon. A fóliát levéve a pirosaranyas tejföllel leöntjük és még 10 percre a sütőbe visszatesszük.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.