Rácos hús
hozzávalók
- 1 kg burgonya
- 30 dkg zöldpaprika
- 30 dkg paradicsom
- 2 fej vöröshagyma
- pár szelet karaj vagy tarja
- 2 dl tejföl
- olaj
- só
- piros arany
Elkészítés
A burgonyát meghámozzuk, vékony karikákra vágjuk. Egy jénai tálba vékonyan olajat kenünk, majd a krumplit a tálba terítve, rétegenként megsózzuk. Jöhet rá a karikára vágott paradicsom, a hagyma, a paprika, végül a vékony, sózott, borsozott, és alaposan kivert hússzeletek. A hússzeleteket elő is süthetjük: Kevés olajat rakunk egy nagyobb edénybe, és 5-10 perc alatt világosbarnára pirítjuk. De ez nem szükséges, mert a hús a jénaiban is megsül. Alufóliával letakarva megsütjük. 40 percig,de akár másfél óráig is süthetjük. 200-220 fokon. A fóliát levéve a pirosaranyas tejföllel leöntjük és még 10 percre a sütőbe visszatesszük.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.